logowanie

matematyka » forum » matematyka » temat

Studia Matematyka i Ekonomia

ostatnie wiadomo艣ci  |  regulamin  |  latex

AutorWiadomo艣膰

kukizlfc
post贸w: 1
2016-02-16 14:20:11

Witajcie! Jestem tegorocznym maturzyst膮 i zamierzam wybra膰 si臋 na studia, kt贸re po艂膮cz膮 moje zainteresowania i mo偶liwo艣膰 znalezienia pracy. Musz臋 zaznaczy膰, 偶e od zawsze lubi艂em bawi膰 si臋 statystykami, analizowa膰, zbiera膰 dane. Ostatnio r贸wnie偶 bardzo lubi臋 czyta膰 wszelkie finansowe ciekawostki. Z matematyki jestem niez艂y od podstaw贸wki, w liceum po gimnazjalnej przerwie znowu naprawd臋 polubi艂em matematyk臋. Moje wyniki z pr贸bnej matury:
Matma podstawa 92%
Angol Podstawa 90%
Matma Rozszerzenie 60%
Angol Rozszerzenie 70%
Polak 84%

Musz臋 podkre艣li膰, 偶e na matmie mia艂em okropny dzie艅, nic mi nie wychodzi艂o i do tego zero powt贸rek. Obiektywnie licz臋 na co najmniej 75%.

Kierunkiem kt贸ry zwr贸ci艂 moj膮 uwag臋 jest matematyka i ekonomia na UMK w Toruniu. Z tego co si臋 dowiedzia艂em polega on na jakby studiowaniu dw贸ch kierunk贸w jednocze艣nie i zdobyciu dw贸ch licencjat贸w, jednak wszystko jest 艂adnie ze sob膮 po艂膮czone. Uwa偶acie to za dobre po艂膮czenie? Czy mo偶e lepiej wybra膰 czyst膮 matm臋 i ewentualnie specjalizacj臋 finansow膮? Da rad臋 ogarn膮膰 te dwa kierunki? A jak wygl膮da opinia o matematyce oraz o ekonomii na UMK? Prosz臋 o opinie, z g贸ry serdecznie dzi臋kuj臋 :)

strony: 1

Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj

© 2019 Mariusz iwi駍ki      o serwisie | kontakt   drukuj