logowanie

matematyka » forum » matematyka » temat

Kierunek studiów

ostatnie wiadomoÅ›ci  |  regulamin  |  latex

AutorWiadomość

xdominika
2019-07-26 23:10:28

Cześć wszystkim 😊 Jestem tutaj nowa, mam nadziejÄ™, że można dodawać takie pytania 😂 PotrzebujÄ™ porady, jestem Å›wiadoma tego, że raczej nikt za mnie nie zdecyduje, ale rady zawsze siÄ™ przydadzÄ…. Mianowicie od października zaczynam studia. ChciaÅ‚am, żeby kierunek byÅ‚ zwiÄ…zany z matematykÄ…, dlatego też takie wybieraÅ‚am. Teraz zastanawiam siÄ™ czy lepszym wyborem bÄ™dzie matematyka i analiza danych na PW czy miÄ™dzykierunkowe studia ekonomiczno-matematyczne na UW. Co daje wiÄ™ksze możliwoÅ›ci, co bÄ™dzie ciekawsze? Jestem bardzo niezdecydowana. Z jednej strony szkoda mi rezygnować z PW, z drugiej nie wiem czy UW nie bÄ™dzie lepszym wyborem. Matematyka i analiza danych jest nowym kierunkiem, dlatego bardzo maÅ‚o o nim informacji. ChciaÅ‚am jeszcze zapytać czy dam radÄ™ na takich studiach, chociaż wiem, że to trudno stwierdzić. W liceum lubiÅ‚am matmÄ™, raczej nie miaÅ‚am z niÄ… problemów, wiadomo, że nie potrafiÅ‚am zrobić dosÅ‚ownie każdego zadania albo musiaÅ‚am trochÄ™ pomyÅ›leć, ale jakby nie patrzeć byÅ‚ to mój ulubiony przedmiot. MaturÄ™ podstawowÄ… zdaÅ‚am na 100%, a rozszerzonÄ… na 98%. Zastanawiam siÄ™ czy studia matematyczne nie sÄ… typowo dla pasjonatów albo geniuszy 😂 a ja z tym tak Å›rednio 😅 CzytaÅ‚am, że analiza danych jest bardzo przyszÅ‚oÅ›ciowa, ale kiedy zaczęłam rozważać plan jest baaardzo podobny do zwykÅ‚ej matmy i nie wiem czy to ma sens. Znowu ten kierunek na UW ma takÄ… wadÄ™, że trzeba chodzić miÄ™dzy WNE a MIM. Jednak można zrobić tak jakby dwa kierunki jednoczeÅ›nie. Czy dodatek ekonomii jest dobrÄ… opcjÄ…? OdskoczniÄ…, żeby nie dostać jakiegoÅ› kręćka?

strony: 1

Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj

© 2019 Mariusz ¦liwiñski      o serwisie | kontakt   drukuj