Prawdopodobieństwo wygranej... - pomoc w obliczeniach
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
| Autor | Wiadomość |
espana27 postów: 4 | 2022-12-14 16:47:04Witam. JakiÅ› czas obstawiam zakÅ‚ady bukmacherskie Obstawiam tylko mecze piÅ‚ki nożnej, mam swój \"system obstawiania\". JeÅ›li wejdzie sporo spotkaÅ„, i fajnie siÄ™ one \"uÅ‚ożą\" w grupach. To Bedzie spora wygrana. Jednak do tej pory wychodzÄ™ w nich na cale 0😕. ChciaÅ‚bym aby ktos mi obliczyl prawdopodobienstwo wygranej w kilku kombinacjach. Bo nawet gdy wejdzie duża liczba spotkaÅ„, to nie oznacza wygranej. Do sedna Obstawiam 13 grup po 3mecze w każdej. Co daje nam 39 spotkaÅ„ Obstawiam aby weszÅ‚y co najmniej 2 grupy(czadem 3) Przy 2 grupach wystarczy aby weszÅ‚o 6 spotkaÅ„ (dwie grupy) i wygrana jest nasza I teraz pytanie. Jakie jest prawdopodobieÅ„stwo ze wlaÅ›nie te 6 spotkaÅ„ uÅ‚ożą siÄ™ ladnie 2 grupach? KiedyÅ› graÅ‚em odważniej i stawialem ze wejdÄ… 3 grupy. (Czyli wystarczy aby weszÅ‚o 9 meczy w 3 grupach) i tu zaczyna siÄ™ caÅ‚a \"zabawa\" KiedyÅ› weszÅ‚o mi dokÅ‚adnie 21 spotkaÅ„ na 39. I gdyby dobrze siÄ™ to uÅ‚ożyÅ‚o to weszÅ‚o by aż 7 grup (przypominam po 3 mecze w kazdej)!! Wygrana byla by w ok. 50.000 + za ledwie 10zl. Jednak,jednak mecze tak siÄ™ uÅ‚ożyÅ‚y ze nie wygraÅ‚em nic!🤬 TrafiÅ‚em ledwie 1grupe 🤦🏽‍♂️ WiÄ™c chciaÅ‚bym oszacować prawdopodobieÅ„stwo uÅ‚ożenia siÄ™ wygranych spotkaÅ„ w grupach. Np. Obstawiam kupon. Trafiam 13 mÄ™czy na 39. I jakie jest prawdopodobieÅ„stwo ze spoÅ›ród tych 13 zdarzeÅ„ akurat 9 spotkaÅ„ Bedzie w 3 grupach. Podam linka aby zobrazować sytuacje Mam nadziejÄ™ w miarÄ™ jasno przedstawiÅ‚em sytuacjÄ™. W razie pytaÅ„. Prosze pisać [url=https://www.sts.pl/pl/user/?action=show-ticket-detail&id=374422036399053102&live=&ajaxCall=1&ticket_index=1&fullticket=1][/url] |
| strony: 1 | |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj
2022-12-14 16:47:04