Topologia, zadanie nr 1730
ostatnie wiadomo艣ci | regulamin | latex
| Autor | Zadanie / Rozwi膮zanie |
dzoannam89 post贸w: 34 | 2013-11-20 22:35:13Musz臋 zrobi膰 to zadanie, pom贸偶cie:( Wypisz definicje funkcji ci膮g艂ej f: $X \rightarrow Y$oraz wszystkie znane Ci warunki jej r贸wnowa偶ne.Podaj bezpo艣rednie dowody wszystkich tych r贸wnowa偶no艣ci. |
tumor post贸w: 8070 | 2013-11-20 23:43:25No, definicje ci膮g艂o艣ci sk膮d艣 spiszesz. Na przyk艂ad co艣 w rodzaju \"przeciwobrazy zbior贸w otwartych s膮 otwarte\". Wszystkich znanych Ci warunk贸w r贸wnowa偶nych jest ZERO, zatem ich wypisanie nie powinno sprawi膰 trudno艣ci. R贸wnowa偶no艣膰 powy偶szych warunk贸w wynika z regu艂y $p\rightarrow p$ Klasycznego Rachunku Zda艅. Je艣li chcesz sk艂ama膰, 偶e znasz wi臋cej warunk贸w r贸wnowa偶nych, polecam spisanie WYK艁ADU (bo to nie jest ma艂e zadanko) na temat ci膮g艂o艣ci z literatury podanej w czasie zaj臋膰. Mo偶na si臋 tak偶e popyta膰 w okolicy, czy kto艣 umie obs艂u偶y膰 google. Google to narz臋dzie wystarczaj膮ce do znalezienia licznych tekst贸w na temat i jest BARDZO NIEUPRZEJME wymaganie od kogo艣, 偶eby te teksty NA NOWO PISA艁, bo nie masz nawet ochoty kiwn膮膰 palcem i u偶y膰 wyszukiwarki. |
dzoannam89 post贸w: 34 | 2013-11-20 23:50:28ale je艣li ja nie wiem o co chodzi w tych r贸wnowa偶no艣ciach? i jesli chce by mi kto艣 to wyt艂umaczy艂 a nie tylko symbolami zapisa艂 jak na wyk艂adzie? mi zale偶y by to zrozumie膰 a nie rozumiem, i je艣li na wyk艂adzie mia艂am tylko dwa dowody a potrzebuje wszystkie? |
tumor post贸w: 8070 | 2013-11-21 00:18:07Je艣li ktokolwiek zmusza Ci臋 do studiowania na kierunku, kt贸ry nie odpowiada zar贸wno Twoim ch臋ciom jak i mo偶liwo艣ciom, to nale偶y ten fakt zg艂osi膰 na policj臋. Topologia, na kt贸r膮 chodzisz, to gar艣膰 definicji i gar艣膰 twierdze艅. Je艣li wprowadzone zostaje nowe oznaczenie, to wyra藕nie. Je艣li m贸wi si臋 o nowym obiekcie - jasno si臋 go definiuje. Je艣li nie potrafisz czyta膰 j臋zyka matematycznego, to co tam w og贸le robisz? B臋dziesz tak z semestru na semestr NIE ROZUMIE膯? I potem sko艅czysz studia, dostaniesz dyplom, a na 艣cis艂y, formalny zapis b臋dziesz m贸wi膰 \"niezrozumia艂e symbole\"? Co t艂umaczy膰? 呕e tak膮 literk膮 oznaczamy zbi贸r? A tak膮 literk膮 oznaczamy topologi臋 na tym zbiorze? A takim krzaczkiem nale偶enie do zbioru? Kreseczk膮 dope艂nienie, a inn膮 kreseczk膮 domkni臋cie? A teraz drogie dzieci za艣piewamy piosenk臋 o s艂oniu i p贸jdziemy le偶akowa膰? GDZIE TY JESTE艢, Twoim zdaniem? W wielu ksi膮偶kach na pocz膮tku jest tablica u偶ytych oznacze艅. Tu nie ma co t艂umaczy膰. Tu wystarczy czyta膰. Jak chcesz si臋 dowiedzie膰, co to \"elg\" po norwesku, to po prostu sprawdzasz w s艂owniku. Nie trzeba wielkich wyja艣nie艅 i komentarzy. |
| strony: 1 | |
Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj
2013-11-20 22:35:13