logowanie

matematyka » forum » forum zadaniowe - uczelnie wy縮ze » zadanie

Statystyka, zadanie nr 1879

ostatnie wiadomo艣ci  |  regulamin  |  latex

AutorZadanie / Rozwi膮zanie

zielony90
post贸w: 3
2014-01-10 09:58:18

Zbudowano nast臋puj膮cy model o r贸wnaniach wsp贸艂zale偶nyuch:
$
P_{t}=\beta_{12}Z_{t}+\gamma_{11}S_{t}+\gamma_{1}+\epsilon_{1},
$
$
Z_{t}=\beta_{22}K_{t}+\gamma_{2}+\epsilon_{2},
$
$
K_{t}=\beta_{32}Z_{t}+\gamma_{32}I_{t}+\gamma_{3}+\epsilon_{3}
$
gdzie:
P - produkcja w tys. szt.;
Z - zatrudnienie w tys. os贸b;
K - warto艣膰 maj膮tku trwa艂ego w mln z艂;
S - zu偶ycie surowca w tys. ton;
I - nak艂ady inwestycyjne w mld z艂.

Bardzo prosz臋 o pomoc w sprawozdaniu. Nie potrafi臋 go zrobi膰 a od tego zale偶y czy b臋d臋 dalej studiowa艂 czy nie.

Bardzo dzi臋kuj臋 za pomoc! :)

tumor
post贸w: 8070
2014-01-10 11:20:54

Gdy nie 艣pi臋 w nocy, to marz臋 o tym, 偶eby ludzie dostawali dyplomy dlatego, 偶e kto艣 inny za nich zda艂.
Potem w 艣wiecie ludzi z dyplomami i odpowiedzialnymi stanowiskami nie pojawi膮 si臋 偶adne b艂臋dy, 偶adne przejawy niekompetencji. Bo dzi艣 \"nie potrafisz\" wi臋c kto艣 inny ma zrobi膰, a w przysz艂o艣ci po prostu b臋dziesz potrafi艂. To nie ze studi贸w i w艂asnej nauki cz艂owiek ma wiedz臋, nie? Dostanie prac臋, wygodny fotel, to mu fluidy wiedzy same wejd膮.

Czy mo偶e od razu b臋dziesz szefem i nie b臋dzie potrzeby, 偶eby艣 w pracy pracowa艂?

zielony90
2014-01-11 01:52:26

A mo偶e zwyczajnie mam dzieci, 偶ona \"uciek艂a\". 呕eby nie zosta膰 wylanym z prac dokszta艂cam si臋 jak mog臋 lecz pracuj臋 w dw贸ch firmach by utrzyma膰 dom i dzieci, kt贸re i tak widz膮 mnie mo偶e raz dziennie, przy kolacji jak B贸g da. To m贸j pierwszy post bo \"ton膮cy brzytwy si臋 chwyta\" je艣li nie tego nie zalicz臋 to nie zalicz臋 semestru. Potem zwolnienie z pracy, pewnie 偶ona szybko zabior膮 mi dzieci albo nie daj Bo偶e dom dziecka. Je艣li ju偶 udzielasz si臋 na forum to b膮d藕 cz艂owiekiem pom贸偶 a nie wywy偶szaj si臋 os膮dzaj膮c innych. Po co udowadniasz mi i innym 偶e jestem g艂upszy od Ciebie - jestem, dlatego to pisze.

Pozdrawiam, licz膮c na pomoc,
Waldemar.

P.S.
Moja posada w pracy nie ma nic wsp贸lnego z matematyka. To wynik programu nauczania lecz nie narzekam na kraj i rodak贸w. Szefem ju偶 nigdy nie b臋d臋, przywyk艂em do pomiatania przez prace fizyczn膮 wi臋c nie mam do Ciebie 偶alu.

tumor
2014-01-11 10:16:11

Bijesz mnie bogiem (nie pom贸g艂, co?), gatunkiem (akurat cz艂owiekiem by膰 nie chc臋, odk膮d sobie ogl膮dam ludzi, a ju偶 tych z bogiem zwi膮zanych szczeg贸lnie), moj膮 rzekom膮 odpowiedzialno艣ci膮 (ale akurat nie wiem, gdzie dzieci powinny trafi膰, wi臋c to nie argument), moim wywy偶szaniem si臋 a偶 do jakiego艣 pomiatania. Mo偶e jeszcze przeprosi膰? To przepraszam. Tylko sprostuj臋, udowadniam czasem ludziom, 偶e s膮 mniej uczciwi, a nie g艂upsi.

B臋d臋 teraz pomiata艂 miliardami ludzi, bo nie b臋d臋 na nich darmo robi艂. O, jak sobie popomiatam. B臋dzie pomiatanko na 102.

zielony90
2014-01-12 01:20:06

Co do Boga to kocham swojego i si臋 Go nie wstydz臋:)
Mo偶e jeszcze nie znalaz艂e艣 swojego szcz臋艣cia i nie kochasz Boga.
Nie przejmuj si臋 tylko zmie艅 nastawienie! Bo On Cie kocha!

Ale to nie miejsce na tego typu rozmowy, zbaczamy z tematu.
Twoje g贸r膮:)

tumor
2014-01-12 09:33:57

Hm. To wiesz co? Ja zareaguj臋 tak, jakbym ci臋 kocha艂 niesko艅czon膮 bo偶膮 mi艂o艣ci膮. Dostaniesz ode mnie r贸wne nic. :) Na obraz i podobie艅stwo.

strony: 1

Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj

© 2019 Mariusz iwi駍ki      o serwisie | kontakt   drukuj