Probabilistyka, zadanie nr 279
ostatnie wiadomo艣ci | regulamin | latex
| Autor | Zadanie / Rozwi膮zanie |
gtu post贸w: 1 | 2011-12-17 00:44:34Cze艣膰! Mam takie zadanie poni偶ej znajduje si臋 tekst piosenki a w niej imiona poszczeg贸lnych os贸b chodzi o to by rozpisa膰 kto z kim m贸g艂by by膰 a kto nie m贸g艂by. Og贸lnie zadanie jest zwi膮zane z teori膮 gier mo偶e jaka艣 teoria z ni膮 zwi膮zana. Ja niestety nie wiem w jaki spos贸b to zrobi膰 bo jestem humanist膮. Pomocy!!! My艣la艂am sobie ju偶, 偶e mnie jaki艣 sza艂 ogarnie, bo to wysz艂o tak koszmarnie, 偶e ani rusz: ani naprz贸d, ani wstecz, tylko schowa膰 si臋 do szafy! Bo jak wybrn膮膰 z takiej gafy?! No potworna rzecz. Zaprosi艂am osiem os贸b i szata艅ski jaki艣 traf to wykr臋ci艂 w taki spos贸b, bo by艂: Ja艣 z Fel膮, Mi艣 z Dzidk膮, Sta艣 z Hel膮 i Ry艣 z Lidk膮. I wypad艂o osiem gaf, bo: Lidka by艂a pierwsz膮 偶on膮 Jasia, a Fela by艂a pierwsz膮 偶on膮 Stasia, a Dzidka by艂a pierwsz膮 偶on膮 Misia, a Hela by艂a pierwsz膮 偶on膮 Rysia. A drug膮 偶on膮 Jasia by艂a Fela, a drug膮 偶on膮 Misia by艂a Lidka, a drug膮 偶on膮 Stasia by艂a Hela, a drug膮 偶on膮 Rysia by艂a Dzidka. Nic nie wiedzia艂am, dopiero teraz wiem, ale rzecz ca艂a jeszcze nie w tem! Spojrzeli si臋 po sobie i od razu oczy w s艂up, zrobi艂o si臋 jak w grobie, ka偶dy zblad艂 jak trup. Krew im odesz艂a z lic, przestali wprost oddycha膰, Ja艣 zapyta艂 si臋 - \"Co s艂ycha膰?\", Fela rzek艂a - \"Nic!\". Kto艣 b膮kn膮艂, widz膮c mnie i te cztery blade damy: \"My si臋 chyba wszyscy znamy...!\" Ry艣 powiedzie艂: \"Nie!\" My艣la艂am w pewnej chwili, bo nie wiedzia艂am, o co sz艂o, 偶e si臋 zaraz b臋d膮 bili wszscy: Ja艣, Fela, Mi艣, Dzidka, Sta艣, Hela, Ry艣 Lidka, bo najgorsze by艂o to, 偶e Lidka by艂a trzeci膮 偶on膮 Stasia, a trzeci膮 偶on膮 Misia by艂a Hela, a Dzidka by艂a trzeci膮 偶on膮 Jasia, a trzeci膮 偶on膮 Rysia by艂a Fela, a czwarta 偶ona Jasia - w艂a艣nie Fela - p贸艂 roku temu by艂a z Misiem i dla Misia w艂a艣nie si臋 rozwiod艂a z Rysiem, a po niej 偶on膮 Rysia by艂a Hela, a Hel臋 w艂a艣nie rzuci艂 Ja艣 dla Dzidki, a Dzidka - cho膰 jest dzisiaj 偶on膮 Misia - podobno wci膮偶 zazdrosna jest o Rysia, wi臋c Hela z Dzidk膮 nienawidz膮 Lidki. I ka偶dy siedzia艂 z艂y i lodowaty, i komplikacja by艂a niebosi臋偶na, bo ka偶dy z ka偶d膮 by艂 ju偶 raz 偶onaty i ka偶da z ka偶dym by艂a raz zam臋偶na. Patrz臋 na osiem naburmuszonych g臋b, ale to nic, to dopiero wst臋p! Pomy艣la艂am - do z艂ej gry trzeba robi膰 dobre minki. Proponuj臋 jakie艣 drinki, pr臋dko - raz, dwa, trzy. Najpierw koktajl, potem d偶in, potem whisky zn贸w - bez wody! 呕eby tylko p臋k艂y lody i poznaj臋 z min, 偶e ju偶 nastr贸j towarzyski, 偶e ju偶 u艣miechaj膮 si臋, no to znowu - d偶in i whisky, bo ratowa膰 chc臋, gdy jest taka sytuacja. No to zn贸w dolewam im! Nagle... nowa komplikacja! Nagle Ja艣, Fela, Mi艣, Dzidka, Sta艣, Hela, Ry艣, Lidka zapomnieli, kto jest z kim... Czy Lidka jest obecnie 偶on膮 Jasia? Czy Fela jest Misiem, czy za Rysiem? No bo Hela m贸wi, 偶e pami臋ta... Stasia! Lecz nie wie, czy po Jasiu, czy przed Misiem... O jedenastej ka偶dy by艂 wstawiony, wypili whisky i d偶in z angustur膮... Jest czterech m臋偶贸w, siedz膮 cztery 偶ony... I ka偶da z ka偶dym, tylko: kt贸ry z kt贸r膮?! Wypili bruderszaft i wci膮偶 nie wiedz膮, i radz膮, jak rozwi膮za膰 komplikacje. O艂贸wki da艂am im i teraz siedz膮, pr贸buj膮 robi膰 wszystkie permutacje. Jest pi膮ta i nie wysz艂o nic nikomu, a jeszcze nowych kombinacji mn贸stwo. Nie mog膮 ani rusz p贸j艣膰 spa膰 do domu, bo z cudz膮 偶on膮 i艣膰 - to cudzo艂贸stwo! Ja znam te panie, tu ka偶dy o nich wie, 偶e z nimi 偶adne takie co艣, o nie! Rozw贸d - rzecz ludzka, 偶yciowych wynik pr贸b, ale przed spaniem - koniecznie 艣lub! |
| strony: 1 | |
Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj
2011-12-17 00:44:34