logowanie

matematyka » forum » forum zadaniowe - uczelnie wy縮ze » zadanie

Geometria, zadanie nr 2877

ostatnie wiadomo艣ci  |  regulamin  |  latex

AutorZadanie / Rozwi膮zanie

olaantczak
post贸w: 5
2014-12-08 17:54:43

Cze艣膰, szukam informacji na temat tego, jak udowodni膰 r贸wnowa偶no艣膰 3 definicji paraboli? Ma kto艣 mo偶e informacje na ten temat? Szukam informacji w internetach ju偶 kilka godzin i nic... Pomocy!

tumor
post贸w: 8070
2014-12-08 18:11:34

Najlepiej pokaza膰, 偶e ka偶dy obiekt spe艂niaj膮cy pierwsz膮 definicj臋 spe艂nia drug膮, ka偶dy obiekt spe艂niaj膮cy drug膮 spe艂nia trzeci膮, a ka偶dy obiekt spe艂niaj膮cy trzeci膮 spe艂nia pierwsz膮. Ewentualnie odwrotnie.
I BARDZO polecam nie pisa膰 nigdy na forum zdania w rodzaju \"o tyle ju偶 nad tym siedz臋, tyle miejsc przeszuka艂am, tyle sprawdzi艂am\". Jak kto艣 temat zna, to wie, ile wysi艂ku kosztuje zorientowanie si臋, co to \"definicje r贸wnowa偶ne\". To mniej wi臋cej sekunda czytania ze zrozumieniem albo minuta szukania s艂ownika w google. Bajki o przeszukiwaniu internet贸w s膮 nieprzekonuj膮ce :)

olaantczak
2014-12-08 19:17:44

Forum jest od pomagania, mo偶e kto艣 wcze艣niej natrafi艂 na stron臋 gdzie mog臋 to znale藕膰 ;) Juz kilkakrotnie nadzia艂am si臋 na takich \'hejter贸w\'. strach cokolwiek napisa膰- bo 藕le.Gdybym nie szuka艂a pomocy to bym nie pyta艂a na forum ;)

tumor
2014-12-08 19:51:32

A nadziewasz si臋 na idiotki-oszustki, kt贸re od razu innych od hejter贸w wyzywaj膮, gdy tylko chc膮 oszuka膰 kogo艣 na studiach, a 偶eby to zrobi膰, oszukuj膮 kogo艣 na forach internetowych? Ja gdzie艣 chyba spotka艂em.
Przy tym - dosta艂a艣 na swoje pytanie odpowied藕. Zajmiesz si臋 matematyk膮 czy porozmawiamy o oszustkach?

olaantczak
2014-12-08 19:54:12

ja Cie kolego od idiot贸w nie wyzwa艂am

tumor
2014-12-08 19:57:56

Bo ja idiot膮 nie jestem. Od oszust贸w te偶 mnie zasadnie nie wyzwiesz. Napisz teraz \"zdaj臋 na studiach uczciwie\" i \"jestem autork膮 rozwi膮za艅 zada艅, kt贸re na studiach przedstawiam\". A mo偶e \"nie przyjm臋 dyplomu, je艣li nie b臋dzie to dyplom za moj膮 w艂asn膮 prac臋\".

olaantczak
2014-12-08 20:02:52

kto艣 tu ma kompleksy.

tumor
2014-12-08 20:08:27

:) Co, nie uda艂o si臋 znale藕膰 w艣r贸d trzech zda艅 o uczciwo艣ci 偶adnego, kt贸re by nas nie 艣mieszy艂o, gdy je napiszesz?

Czy w twojej rodzinie od zawsze oszukiwa膰 by艂o 艂adnie, a nazwa膰 oszusta oszustem to by艂 przejaw hejterskiego zakompleksienia? Twoja mama kradnie? Tata defrauduje? A 藕li hejterzy was gn臋bi膮? Grunt, 偶e kompleks贸w przy okazji nie macie.

Wiadomo艣膰 by艂a modyfikowana 2014-12-08 20:09:17 przez tumor

olaantczak
2014-12-08 20:13:04

wida膰 cz艂owieku, 偶e masz problem ze soba. Zaraz zaczniesz m贸wi膰 o religii i polityce. Ciekawe czy w prawdziwym zyciu jestes taki cwaniaczek. Pewnie siedzi sobie ma艂y 艂ysy chudy cz艂owieczek i nabija posty, kt贸re niekoniecznie s膮 na temat. Nie pomagasz- nie udzielaj sie. taka rada. i juz nie opisuj bo tylko si臋 pogr膮偶asz i za艣miecasz

tumor
2014-12-08 20:20:07

Widzisz, pyskujesz samodzielnie i nie musisz kra艣膰 cudzych pysk贸wek.

(Nie jestem ma艂y, 艂ysy, a BMI mam w normie. Zabawne jest, 偶e ty oszukujesz, a 艣mia膰 si臋 chcesz z wygl膮du innych, cho膰 tego wygl膮du nie znasz :D 艁ysi s膮 艣mieszniejsi od zak艂amanych 膰wier膰inteligentek? no?)

strony: 1

Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj

© 2019 Mariusz iwi駍ki      o serwisie | kontakt   drukuj