Inne, zadanie nr 3495
ostatnie wiadomo艣ci | regulamin | latex
| Autor | Zadanie / Rozwi膮zanie |
zanetka66 post贸w: 114 | 2015-06-10 18:30:04Bardzo pilnie potrzebuje pomocy. Pani Ania sprzedaje wyroby z ceramiki przeci臋tnie po 13 z艂/ szt, przy jednostkowym koszcie zmiennym 4z艂. Kwartalne koszty sta艂e wynosz膮 4340 z艂. Ile szt powinna sprzeda偶 aby pokry膰 koszty? Ile szt powinna sprzeda偶 aby mie膰 zysk 7000 z艂? Prosz臋 o pomoc. |
tumor post贸w: 8070 | 2015-06-10 18:41:28jeju. Doch贸d to zapewne ilo艣膰 sztuk x mno偶one przez cen臋. Koszt to koszt sta艂y + zmienny, a zmienny to zmienny jednostkowy razy ilo艣膰. Z czym zatem jest k艂opot? To Ty studiujesz :) --- Mam nadziej臋, 偶e b臋dzie ci臋 leczy膰 kto艣, kto zdob臋dzie dyplom tak uczciwie, jak ty. Mam nadziej臋, 偶e twoje sprawy w s膮dach b臋d膮 prowadzi膰 ludzie, kt贸rzy tak jak ty zdobywaj膮 dyplomy. Wtedy zobaczysz, czy nazwa膰 oszusta oszustem to rzeczywi艣cie obraza. Niekt贸rzy m贸wi膮 na to prawda. Oby ci臋 po偶egnali z tych studi贸w z charcz膮cym spluni臋ciem, m艂oda damo. Wiadomo艣膰 by艂a modyfikowana 2015-06-10 20:16:26 przez tumor |
tumor post贸w: 8070 | 2015-06-10 21:20:23呕aneto a) osoba szukaj膮ca pomocy: - pracuje sama, to znaczy ma sw贸j wk艂ad w prac臋 - nie m贸wi na studiach, 偶e zrobi艂a zadanie, kt贸rego nie zrobi艂a - otrzymawszy pomoc uczy si臋, a nie tylko otrzymuje ocen臋 i zapomina b) oszustka - 艂偶e na studiach - odbierze dyplom 艣wiadoma, 偶e nie ma wiedzy wymaganej do zaliczenia poszczeg贸lnych przedmiot贸w - nie pracuje, opiera si臋 na pracy innych - k艂amie przedstawiaj膮c swoje pr贸by oszustwa jako szukanie pomocy Nie mam prawa nazwa膰 ci臋 oszustk膮? Bo? Bo nie oszukujesz? Bo 艣ci膮gn膮wszy 100 zada艅 z forum (i kto wie, ile jeszcze z innych miejsc internetu czy od kole偶anek) M脫WISZ PRAWD臉 wyk艂adowcom, 偶e nie umiesz zrobi膰, tylko kopiujesz? Bo powiesz prawd臋 i dyplom dostanie internet, jako podmiot studiuj膮cy naprawd臋? Tak jest? Wsz臋dzie prawda i uczciwo艣膰? Co ma do tego egoizm to nie wiem. Musisz by膰 naprawd臋 niepe艂nosprawna, 偶eby nie widzie膰, 偶e OSZUKUJESZ. K艁AMIESZ. Nie nadajesz si臋 na studia. Powinna艣 by膰 fryzjerk膮, ekspedientk膮 (hihi, polecia艂em. Nie nadajesz si臋 na ekspedientk臋, co pokaza艂o zadanie). Nie nadajesz si臋 na studia. Nie powinno Ci臋 tam by膰 w og贸le, chyba 偶e przynosisz bratu kanapki. To jest prawda. A czemu stwierdzenie jej jest jakim艣 egoizmem? -- Wracaj膮c do zadania. Zada艂a艣 pytanie. Dosta艂a艣 odpowied藕. Dosta艂a艣 przy okazji odpowied藕, kt贸r膮 powinien zrozumie膰 艣rednio ogarni臋ty gimnazjalista. Za艂贸偶my, 偶e masz lat 20, nie ogarniasz tekstu przeznaczonego dla pi臋tnastolatki, czyli iq w okolicach 75. Nie nadajesz si臋 na studia, prawda? Ju偶 kilka razy zarzucasz mi, 偶e a) obra偶am b) obra偶am, bo zadajesz pytanie. Nie obra偶am, bo jeste艣 oszustk膮 naprawd臋. Nie dlatego to pisz臋, 偶e zadajesz pytanie, ale dlatego, 偶e chcesz uzyska膰 gotowca do przepisania, a nie masz najmniejszego zamiaru w najdrobniejszej kwestii si臋 wysili膰. Gdyby rozwi膮zanie ko艅czy艂o si臋 na 5*3= to by艣 czeka艂a, a偶 kto艣 dopisze wynik, bo nie rozumiesz, a sami egoi艣ci p臋pki 艣wiata Ci臋 obra偶aj膮. Nazwa艂em Ci臋 oszustk膮 tylko i wy艂膮cznie ze wzgl臋du na przyt艂aczaj膮c膮 mnie skal臋 oszustwa, jakiego si臋 systematycznie dopuszczasz. Bo nie raz. Nie przez przypadek. 艢wiadomie, intencjonalnie i regularnie oszukujesz. Da si臋 bardziej? Niby jak? ----- A teraz, skoro gimnazjum by艂o za trudne, to Ci przedstawi臋 rozwi膮zanie jak w podstaw贸wce dla mniej zdolnych. Bo prosi艂a艣 o to w艂a艣nie. Jak si臋 kupuje w sklepie, to si臋 p艂aci. Pieni膮偶ki si臋 p艂aci za jaki艣 towar. Mo偶na kupi膰 kilka sztuk towaru, to si臋 p艂aci wi臋cej pieni膮偶k贸w. Proporcjonalnie wi臋cej. Pani Ania sprzedaje x sztuk. Otrzyma za ka偶d膮 sztuk臋 13 z艂. Drogie dzieci, ile otrzyma w sumie? - 13x z艂 - odpowiedzia艂y ch贸rem niepe艂nosprytne dzieci Pani Ania za wytworzenie ka偶dej sztuki musi jednak te偶 co艣 zap艂aci膰, bo nie wyczarowuje towaru. Je艣li za jedn膮 sztuk臋 p艂aci 4 z艂, to ile p艂aci za x sztuk? - 4x z艂 - odkrzykn臋艂y dzieci mniej ni偶 bystre, raczej sympatyczne ni偶 my艣l膮ce Do tego pani Ania ponosi koszty sta艂e. Na przyk艂ad za pr膮d albo dzier偶aw臋 jakiej艣 maszyny. Je艣li za potrzebne jej surowce i inne zmienne koszty p艂aci 4x, a koszt贸w sta艂ych ma 4340 z艂, to ile koszt贸w ma razem? Czy kt贸re艣 rozkojarzone dziecko wie? - 4x+4340 z艂 - krzykn臋艂y dzieci - wszyscy to wiemy! Je艣li teraz pani Ania wydaje 4x+4340 z艂, a za sprzedane rzeczy dostaje 13x z艂, to ile ma zysku? Czy kt贸re艣 dziecko wie? A jaki musi by膰 x, 偶eby ten zysk by艂 sensowny, czyli dodatni? A jaki musi by膰 x, 偶eby ten zysk przekroczy艂 7000? |
| strony: 1 | |
Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj
2015-06-10 18:30:04