Inne, zadanie nr 4944
ostatnie wiadomo艣ci | regulamin | latex
| Autor | Zadanie / Rozwi膮zanie |
dorczu post贸w: 6 | 2016-11-09 18:43:32Witam bardzo serdecznie. Zbli偶am si臋 do kolokwium z matematyki, i na poprzednim by艂y takie o to zadania: 1. Rozwi膮偶 nier贸wno艣膰: $log2 + log(4^{|x-2|} + 9) < 1 + log(2^{|x-2| +1}$ 2. Rozwi膮偶 r贸wnanie: $\sqrt{sin2x + 3} + \sqrt{sin2x} = 3$ 3. a) Podaj definicj臋 funkcji arcsin b) Wyznacz dziedzin臋, przeciwdziedzin臋 oraz narysuj wykres funkcji: $f(x) = 2arcsin\frac{3x-1}{4} - \frac{\pi}{4}$ Oblicz f(-1) i f(1) 4. a) Podaj definicj臋 funkcji r贸偶nowarto艣ciowej b) wyka偶, 偶e funkcja $f(x) = \frac{x}{x+1}$ jest r贸偶nowarto艣ciowa w swojej dziedzinie c) Sprawd藕, czy istnieje funkcja do niej odwrotna? Wyznacz jej wz贸r. 5. Zbadaj monotoniczno艣膰 ci膮gu o wyrazie og贸lnym $a_{n} = \frac{3^{n}n!}{(3n)!}$ |
janusz78 post贸w: 820 | 2016-11-09 20:20:21Poka偶 swoje usi艂owania w kierunku rozwi膮za艅 zada艅 z kolokwium wtedy pomo偶emy, gdyby by艂y niew艂a艣ciwe. Sama informacja jakie mia艂e艣 zadania na kolokwium jest dla nas ma艂o interesuj膮ca. Ponadto zapoznaj si臋 z regulaminem forum, jest on bardzo kr贸tki! |
dorczu post贸w: 6 | 2016-11-09 21:22:14Poka偶臋 jak si臋 za to wezm臋 poniewa偶 jeszcze si臋 za to nie bra艂em, ale ju偶 teraz widz臋, 偶e to nie jest m贸j aktualny poziom i jakbym mia艂 teraz zdawa膰 to samo, to jestem na 100% pewny, 偶e bym obla艂. Przeczyta艂em, i nie wiem dlaczego napisa艂e艣 bym si臋 z nim zapozna艂. Jedyny podpunkt regulaminu kt贸ry, wed艂ug mnie, mo偶e by膰 zwi膮zany z tym postem, to punkt kt贸ry m贸wi o nie wi臋cej ni偶 5 zadaniach, gdzie zmie艣ci艂em si臋 w nim. A jaka informacja jest wtedy dla was interesuj膮ca? Jestem tu nowy i nie znam norm panuj膮cych na tym forum. |
janusz78 post贸w: 820 | 2016-11-09 21:36:35Interesuj膮cymi informacjami s膮 np w przypadku Twojego kolokwium Czy dobrze rozwi膮za艂em zadanie 1.? ..... Albo czy poprawnie wyznaczy艂em dziedzin臋 i przeciwdziedzin臋 funkcji w zadaniu 3 punkt b). Nie licz na gotowce! 呕enuj膮ce przyznawa膰 si臋 do swojego nieuctwa ( \"jestem na 100/% pewny 偶e bym obla艂\")! Bierz si臋 do roboty! |
| strony: 1 | |
Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj
2016-11-09 18:43:32