logowanie

matematyka » forum » studia » zadanie

Algebra, zadanie nr 6038

ostatnie wiadomości  |  regulamin  |  latex

AutorZadanie / Rozwiązanie

km3
postów: 4
2019-06-09 13:16:19

Z równania B(^T)XB(^-1)-A(^T)B(^-1)=3I wynika, że:
a) X= (B^T)^-1 (3B^T - 2A^T)
b) X= (B^-1)^T (3B + 2A^T)
c) X= (B^-1)^T (3B + A^T)
d) X= (B^T)^T (3B^-1 + 2A^T)

Prośba o wskazanie toku rozumowania.


km3
postów: 4
2019-06-09 13:17:09

(zadanie z macierzy, nie mogę edytować)

strony: 1

Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj





© 2017 Mariusz Śliwiński      o serwisie | kontakt online: 29 drukuj