Zadania logiczne, zadanie nr 290
ostatnie wiadomo艣ci | regulamin | latex
| Autor | Zadanie / Rozwi膮zanie |
rozzrabiaka post贸w: 1 | 2019-02-04 23:40:37Spos贸b na wyliczenie premii: Chcia艂bym zrobi膰 w excelu formu艂k臋 do wyliczania premii ale nie rozumiem jej zasad. Bo niby wiem ale nie wiem ;P o co mi chodzi: Ot贸偶 w pracy jest system premii tj -> jest dzienna norma 33 sztuki i sprawa by艂a by prosta bo 33 sztuki to jest 100% i tak膮 te偶 premie powinien dosta膰 pracownik ( 100% kwoty premii kt贸ra jest sta艂a ). Minimalny pr贸g jaki nale偶y osi膮gn膮膰 to 75% i poni偶ej tego premii po prostu nie ma. Wyliczenie tego jest oczywi艣cie proste, ale pracodawca ustali艂 sobie 偶e na 75% premii jest 28 sztuk a na 125% jest 38 sztuk. wi臋c wychodzi na to 偶e pracownik kt贸ry za艂贸偶my zrobi 27 sztuk nie dostanie premii bo nie osi膮gn膮艂 tego progu minimalnego 28 sztuk ( co jest absurdem wg mnie gdy偶 27 sztuk to jest 80% liczby 33). I teraz pomocy bo za chiny nie wiem jak to liczy膰. Niby jest tak 偶e jest jakie艣 przesuni臋cie tzn 偶e jak kto艣 osi膮ga 40% normy to tak jakby jest to 0 od kt贸rego liczone s膮 te progi. |
| strony: 1 | |
Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj
2019-02-04 23:40:37