The Daniel Andrew Beals Hypothesis
ostatnie wiadomo艣ci | regulamin | latex
| Autor | Wiadomo艣膰 |
lwg post贸w: 28 | 2014-08-26 16:48:57Idzie o jeden milion dolar贸w brutto. \"Zagadnienie wymy艣lone przez Beala sprawdza si臋 w praktyce, jednak jak dot膮d nikomu nie uda艂o si臋 przeprowadzi膰 dowodu na to, 偶e teoria jest prawdziwa dla wszystkich mo偶liwych liczb, kt贸re spe艂niaj膮 za艂o偶enia twierdzenia. Nagrod臋 pieni臋偶n膮 miliarder proponuje zar贸wno za przeprowadzenie dowodu matematycznego na s艂uszno艣膰 jego hipotezy, jak r贸wnie偶 za znalezienie przypadku, w kt贸rym twierdzenie zawodzi, czyli liczb nie spe艂niaj膮cych warunk贸w postanowionych przez Beala, ale jednocze艣nie spe艂niaj膮cych r贸wnanie.\" {http://odkrywcy.pl/kat,111408,title,Miliarder-oferuje-milion-dolarow-za-rozwiazanie-zagadki-matematycznej,wid,15726441,wiadomosc.html?smg4sticaid=613558} W pierwszym przypadku istnieje niesko艅czenie wiele rozwi膮za艅. W przypadku drugim prawdopodobnie nie istnieje 偶adne rozwi膮zanie. Problem polega na tym, 偶e solo tego nie dotkn臋. Widz臋 co nieco, ale mam do艣膰 tworzenia dziesi膮tk贸w kolejnych wariant贸w. Mo偶emy zrobi膰 tak: wpisz臋 dw贸ch autor贸w, wy艣l臋 i zaczekamy. Autor drugi zajmie si臋 reszt膮 i nie zapomni wpisywa膰 mnie, jako wsp贸艂autora w naszych kolejnych pr贸bach. Wiadomo艣膰 by艂a modyfikowana 2014-08-26 18:38:51 przez lwg |
lwg post贸w: 28 | 2014-08-28 03:55:09Poniewa偶 nikt nie zareagowa艂, to pierwsz膮 pr贸b臋 wys艂a艂em tylko do jednego pisma, jako jedyny autor tej pr贸by. Z mojego dowodu wynikaj膮 wszystkie mo偶liwe rozwi膮zania (A,B,C), kt贸re maj膮 wsp贸lny dzielnik pierwszy. W ka偶dym z o艣miu przypadk贸w rozwi膮za艅 tych jest niesko艅czenie wiele. Andy b臋dzie zdumiony, i chyba nie tylko Andy. Nawiasem m贸wi膮c, Andy uwa偶a, i偶 liczba rozwi膮za艅 jest sko艅czona, ale nie zmie艣ci艂 tego w tre艣ci swojej hipotezy. Wiadomo艣膰 by艂a modyfikowana 2014-08-28 03:59:27 przez lwg |
lwg post贸w: 28 | 2014-08-28 13:11:11Prac臋 wys艂a艂em do renomowanego i szanowanego pisma naukowego, dzisiejszej nocy. Zawsze informowano mnie o nadaniu numeru manuskryptu, tak偶e w innych pismach tego samego wielkiego wydawcy. Tym razem numer manuskryptu zosta艂 nadany po kilku godzinach. Po艣piech nie jest wskazany, lecz nie wyt艂umaczysz tego amatorowi, kt贸rym jestem. Zatem niewiele jest we mnie cech do na艣ladowania. Wczoraj przed p贸艂noc膮 wys艂a艂em trzeci wariant mojej pracy. Tylko pierwszy z nich ma numer manusryptu. Ale to nie ma znaczenia dla ochrony autorstwa. Dow贸d ABC zaj膮艂 mi ponad trzy doby ci臋偶kiej pracy, niemal non stop. Tu jest inaczej, jak w Erdosa Conjecture. Moje twierdzenia generuj膮 wszystkie rozwi膮zania, kt贸rych jest niesko艅czenie wiele. Andy b臋dzie zdumiony, 偶e ON i wielcy tego 艣wiata zapomnieli o kluczu do r贸wna艅 postaci: a + b = c. Wiadomo艣膰 by艂a modyfikowana 2014-09-01 14:35:39 przez lwg |
lwg post贸w: 28 | 2014-09-15 18:57:32Praca liczy dziesi臋膰 stron i do potwierdzenia ABC niestety jest jeszcze daleko. Tu nie ma alternatywy. Musimy w wielu przypadkach udowodni膰, 偶e je偶eli A,B i C are co-prime, tj. s膮 wzajemnie wzgl臋dnie pierwsze, parami wzgl臋dnie pierwsze, to r贸wnanie nie zajdzie. A jeszcze wi臋cej jest przypadk贸w, w kt贸rych r贸wnanie Beala jest spe艂nione, gdy A,B i C maj膮 co najmniej jeden wsp贸lny czynnik pierwszy wi臋kszy lub r贸wny 2. ABC jest o wiele trudniejsza do udowodnienia od WTF. Milion USD brutto, to wielokrotnie za ma艂o za taki wynik. |
lwg post贸w: 28 | 2014-09-30 04:43:49Aktualny wariant pracy liczy dziewi Wiadomo艣膰 by艂a modyfikowana 2014-09-30 21:31:07 przez lwg |
lwg post贸w: 28 | 2014-09-30 21:30:04Aktualny wariant pracy liczy dziewi臋膰 stron. Oto r贸wnanie Andego: A^{x} + B^{y} = C^{z}. Kto艣 napisa艂, 偶e wystarczy je obali膰, przy gcd(A,B,C) = 1. x,y,z s膮 dodatnie, wi臋ksze od 2. Za obalenie r贸wnania Andy Beal wy艂o偶y艂 banieczk臋 USD. GUSTLIK: \'NO TO TAK SOBIE MO呕ESZ KR臉CI膯, DO USR...\' Uwa偶am, 偶e udowodni艂em ABC. Idea dowodu zrodzi艂a si臋 w drugiej po艂owie sierpnia 2014 roku. Teraz jestem pewien, 偶e nie mo偶e by膰 inaczej od moich ustale艅, z kt贸rych wynika ka偶dy przyk艂ad. W膮tpliwo艣ci co do poprawno艣ci dzie艂a mog艂yby mie膰 miejsce wtedy i tylko wtedy, gdyby genetycy produkowali dzieci o dowolnej p艂ci, bez 偶adnych problem贸w (bez udzia艂u matki i ojca-spermy). |
lwg post贸w: 28 | 2014-09-30 23:11:23Za艂贸偶my, 偶e bronisz prac臋 magistersk膮 na 4,5 (dobra plus). Idziesz do dziekanatu po odbi贸r dyplomu i dowiadujesz si臋, 偶e nie istniejesz! Nikt Ci臋 nie pami臋ta i nie wierzy w Twoje dowody: oryginalne kolowia, indeks, etc. R贸wnie偶 ludzie z roku Ci臋 nie pami臋taj膮, a na wsp贸lnych zdj臋ciach nie rozpoznaj膮 Ci臋. Tak dzieje si臋 nie tylko z Twoim dyplomem studi贸w, lecz ta偶e z matur膮, kt贸rej nigdy nie zdawa艂e艣. Czy Pa艅stwo to sobie wyobra偶acie? Ale jeste艣 Autorem dowodu ABC. Za艂贸偶my, 偶e dow贸d ABC jest celuj膮cy - a TY nadal nie istniejesz dla nikogo, jako AUTOR dowodu ABC. Dlatego nie zdziwcie si臋 Pa艅stwo, gdy stracimy w艂asne pa艅swto- Ojczyzn臋 Nasz膮. |
lwg post贸w: 28 | 2014-10-01 11:42:41Udowodni艂em r贸wnie偶 The Andy Beal\'s Theorem. Andy Beal Theorem. For all x,y,z $\in$ {3,4,5,...} the equation A^{x} + B^{y} = C^{z} has no solutions $[A,B,C]$ such that gcd(A,B,C) = 1. |
lwg post贸w: 28 | 2014-10-03 01:23:25PANIE LESZKU! NIECH PAN ODPU艢CI SOBIE I INNYM. NIE WARTO NISZCZY膯 DARU, JAKIM JEST ZDROWIE W CISZY. JE艢LI JEST DOBRZE, TO B臉DZIE. NIC PAN ZA TO NIE OTRZYMA, ANI PIENI臉DZY, ANI PRAWA DO ZAROBKU W REKLAMACH. |
lwg post贸w: 28 | 2014-10-04 02:06:35Udowodni艂em The Andy Beal Conjecture podw贸jnie. Alternatywy by膰 nie mo偶e, lecz musi by膰 koniunkcja. Poda艂em wszyskie przypadki takie, 偶e liczby naturalne A,B,C > 1 maj膮 \'a common factor\' i r贸wnanie Beala jest prawdziwe. Odrzuci艂em przypuszczenie, 偶e \'co-prime\' liczby naturalne A,B,C > 0 nie mog膮 by膰 podstawami pot臋g o wyk艂adnikach naturalych x,y,z > 2 i wykaza艂em, 偶e wtedy r贸wnanie Beala jest fa艂szywe, tak偶e dla x=y=z - bez powo艂ywania si臋 na w膮tpliwy dow贸d FLT A. J. Wilesa. Je艣li w ci膮gu kilku dni nie umr臋, to na pewno odrzuc臋 hipotez臋 ABC. |
| strony: 1 2 | |
Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj
2014-08-26 16:48:57