logowanie

matematyka » forum » matematyka » temat

The proof of the Andy Beal Conjecture

ostatnie wiadomo艣ci  |  regulamin  |  latex

AutorWiadomo艣膰

pilur
post贸w: 14
2016-08-30 20:50:58

Poprawi艂em rozwi膮zanie. Mo偶e jaki艣 komentarz?

pilur
2016-09-06 15:38:47

Chocia偶 mia偶d偶膮cy komentarz!

tumor
post贸w: 8070
2016-09-06 16:46:50

Oj tam, przecie偶 wszystkiego czyta膰 nie b臋d臋. Jakie艣 konkrety, podstawy z komentarzem to mog臋 przeczyta膰, ale na wiele tekst贸w z niejasnymi przeskokami nie. Wi臋c zapodaj co艣 czytelnego, je艣li chcesz.

pilur
2016-09-06 20:12:21

Dzi臋ki Tumor. W takim uk艂adzie musz臋 jeszcze popracowa膰 z tekstem i da膰 wi臋cej opis贸wki. Rzeczywi艣cie mo偶na si臋 w tym pogubi膰 i dlatego ja sam znajduj臋 u siebie b艂臋dy.

lwgula
post贸w: 25
2017-05-02 03:36:12

Ciesz臋 si臋, 偶e dysponujecie ogromn膮 wiedz膮 matematyczn膮. Przykro mi, bo znacznie wi臋cej nie umiem, ni偶 umiem i z dnia na dzie艅 wiem coraz mniej. I w og贸le nie jestem matematykiem.
Prosz臋 sprawdzi膰, czy Rafa艂 bada FE, w kt贸rym podstawy pot臋g s膮 parami wzgl臋dnie pierwsze. Kto艣 o tym samym imieniu przyzna艂 si臋, 偶e rozpatruje takie tr贸jki A,B,C, kt贸rych NWD jest r贸wny 1, tj.
gcd(A,B,C)=1, co nie oznacza, i偶 wtedy A,B i C musz膮 by膰 parami wzgl臋dnie pierwsze. Odpisa艂em, 偶e je偶eli np.
[gcd(a,b,c)=1 i a + b = c], to liczby a,b,c musz膮 by膰 parami wzgl臋dnie pierwsze. ... odpowiedzia艂, 偶e z czym艣 takim si臋 nie spotka艂. By艂 tym zdumiony. Doda艂em wi臋c, 偶e je偶eli
gcd(a,b,c)=1 i liczby a,b,c nie s膮 parami wzgl臋dnie pierwsze, to r贸wnanie a + b = c jest fa艂szywe. Innymi s艂owy - wtedy r贸wno艣膰
a + b = c nigdy nie nast膮pi.
Wydaje mi si臋, 偶e bardzo trudne b臋dzie podanie po艣redniego dowodu hipotezy Beala. Mo偶e 艂atwiej b臋dzie wykaza膰 \'nie\', tj. 偶e nie jest mo偶liwe udowodni膰 nie wprost fa艂szywo艣ci r贸wnania Beala.
Beal chce tr贸jki w艂a艣ciwej - faktycznego rozwi膮zania w艂a艣ciwego r贸wnania dla wyk艂adnik贸w x,y,z, kt贸re nie s膮 parami r贸wne.

Sam tego nie dokonam. Nagrody nie b臋dzie, bo udowodni艂em hipotez臋 Beala wprost - poprzez podanie wszystkich przypadk贸w.
Czy dow贸d nie wprost hipotezy Beala rozwia艂by w膮tpliwo艣ci?
Poda艂em wszystkie przypadki.
To oznacza, 偶e na ten cel 1 000 000 USD nie istnieje.
Ja go nie mam i Beal tej ba艅ki nie ma r贸wnie偶. Beal ma inne miliony, ja nie mam nic. Tak by膰 musi, skoro tak jest, ale problem naukowy nadal istnieje. Ja nie istniej臋. Uczyni膮 wszystko, by udowodni膰, 偶e nigdy nie istnia艂em. Ka偶dego przekonaj膮, 偶e si臋 nie pomylili.

Wiadomo艣膰 by艂a modyfikowana 2017-05-02 17:08:24 przez lwgula
strony: 1 2

Prawo do pisania przys艂uguje tylko zalogowanym u偶ytkownikom. Zaloguj si臋 lub zarejestruj

© 2019 Mariusz iwi駍ki      o serwisie | kontakt   drukuj